(VIDEO) Valentina Casian și Pavel Filip, în vizită la fabrica de cablaje: Ne-am propus să aducem investiții și locuri de muncă la Strășeni

782

 

„Oamenilor trebuie pur și simplu să le creăm condiții. Omul să meargă pe un drum bun, omul să aibă acces la apă, la canalizare, la servicii medicale, la școală, la grădinițe și să aibă un loc de muncă bine plătit, atunci oamenii vor sta acasă. Nu prin chemări sau prin lozinci vor sta acasă”, a menționat Pavel Filip.

„Dacă vorbim de zonele economice libere se începe cu o decizie a consiliului local, după care este adoptarea legii în parlament și evident că vine și investitorul. Deci, trebuie să fie o cooperare între autoritatea locală, între autoritatea centrală și între cel care vine cu investiția”, a punctat Valentina Casian.

Fabrica de cabluri a reușit să devină un model de afacere pentru localitate. Aici activează peste 160 de angajați, care beneficiază de condiții moderne de lucru. Reprezentanții companiei afirmă că atragerea investițiilor străine este o prioritate pentru guvernare, pentru că acestea contribuie la dezvoltarea țării.

 

Comentarii