Cu ei ne mândrim: Medalii pentru Strășeni

442

În ultima perioadă Strășeniul demonstrează că are cu ce se mândri: în raion tot vin și vin medalii.

Anastasia Nichita, campioana care a cucerit și India

Anastasia Nichita, campioana din raionul Strășeni, a făcut furori la Campionatul național al Indiei la lupte pe echipe. Moldoveanca s-a impus în toate cele șase partide disputate, iar echipa din care a făcut parte, cea a clubului Haryana Hammers din New Delhi, a cucerit titlul. În finala categoriei de greutate de până la 57 de kilograme, Anastasia a învins-o pe bulgăroaica Mimi Hristova, vicecampioana europeană din 2018 la nivel de seniori.

Anastasia Nichita are 19 ani și este originară din satul Tătărești, raionul Strășeni. Anul trecut a fost cel mai reușit în cariera ei. Tânăra luptătoare a câștigat titlurile de campioană mondială la nivel de tineret „Sub 23 de ani” și de juniori „Sub 20 de ani”, iar la Europenele de tineret „Sub-23 de ani” a devenit vicecampioană. În luna decembrie 2018 Nichita a fost premiată cu trofeul „Talentul anului 2018” de către Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării.

3 strășeneni, în naționala de futsal care a obținut victorie la FIFA Futsal World Cup

Naționala de futsal a Moldovei a obținut victorie în cel de-al treilea meci din cadrul preliminariilor FIFA Futsal World Cup. În urma acestui succes, tricolorii se clasează pe prima poziție în grupa H și se califică în faza următoarea a turneului care se va disputa în octombrie 2019.

Trei dintre jucători sunt din Strășeni. Ete vorba despre: Alexandru Țâmbalist, Sergiu Munteanu, Constantin Burdujel, cărora primarul Valentina Casian le-a adresat mesaje de felicitare.

23 de medalii de aur la Campionatul de Dans Modern

Peste 20 de copii și tineri din Strășeni au cucerit mai multe medalii din aur la Campionatul Național de Dans Modern, ce s-a desfășurat la Chișinău. Tinerele talente au demonstrat performanțe în categoria street dance, iar cei care au obținut locurile întâi vor reprezenta țara la Campionatul Mondial de Dansuri Moderne, care va avea loc în luna mai, în Croația.

La Campionatul Național au participat 46 de copii și de tineri din Strășeni, dintre care 23 au obținut locul I. Dansatorii au vârstele cuprinse între 4 și 17 ani și fac parte din clubul Dance Factory.

Comentarii