(Video) Tradiție: Satul Țigănești a fost vândut pentru 6000 lei

2748
Captură video Canal 2

La Ţigăneşti, în ajun de Sfântul Vasile, localnicii şi-au vândut satul. Este o tradiţie, ce se respectă în fiecare an. Localitatea este scoasă la licitaţie, iar cine dă mai mult, acela devine pentru un an proprietarul satului. Cu acest prilej, sătenii organizează o adevărată sărbătoare cu muzică, hore şi multă voie bună, transmite canal2.md.

În acest an, satul a fost cumpărat de către un gospodar, care a scos din buzunar câteva mii de lei, fără ezitare. „Am cumpărat satul cu 6.000 de lei ca să nu pierdem tradiţia satului şi să o ducem mai departe…. tineretul care rămâne să respecte şi ei tradiţia noastră”, a spus locuitorul satului Ţigăneşti, Străşeni, Valeriu Popa.

Localnici spun că se mândresc cu această tradiţie, mai ales că banii adunaţi în urma licitaţiei sunt utilizaţi pentru achitarea mai multor servicii în folosul comunităţii.

„Banii care sunt luaţi din vânzarea satului se achită muzicanții pentru serile în care se organizează joc în centrul satului. Ne străduim să o păstrăm pentru binele localităţii noastre, căci astfel localitatea noastră va fi cunoscută şi de alte localităţi”, a afirmat primarul satului Ţigăneşti, Valentina Țaca.

 

Comentarii