Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii.

2331

Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii. Titlul a fost acordat oficialului ca urmare a implicării active în promovarea mesajului unirii în anul Centenar și pentru susținerea acțiunilor demarate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, scrie InfoPrut.ro.

Certificatul de Ambasador al Unrii a fost oferit de către membrul Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco, astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii.

În anul Centenar, Ion Ursu a participat la acțiunile organizate de mișcarea unionistă: Marea Adunare Centenară de la Chișinău sau Marșul Centenar.

,,Sunt onorat să înmânez această diplomă unui bun român, într-o zi cu profundă semnificație pentru munca sinceră și dezinteresată întru cauza reunirii în anul centenarului”, a declarat Ion Leașcenco.

La inițiativa vicepreședintelui raionului, Strășeni a fost prima unitate teritorial-administrativă care a adoptat Declarația de Unire. Pe 16 februarie 2018, 15 consilieri raionali au semnat pe actul istoric. Printre semnatari se numără: Căpățină Vlad, Robu Nicolae, Botnaru Sergiu, Marola Constantin, Sula Constantin, Nicolaev Ion, Ionita Constantin, Iovu Igor, Barsan Maxim, Topor Iurie, Avram Victor, Chircu Aurica, Jereghi Ludmila, Lozovanu Ion, Cotorobai Ion, Cavcaliuc Valeriu, Zosim Eugen, Lozovanu Valentina și vicepreședintele Ion Ursu.

Comentarii