Tragedie la Pănășești: O femeie a ars în casă în timpul unui incendiu

3551

Astăzi, 15 ianuarie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a interveni  la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit  în localitatea Pănășeti, a raionului Strășeni.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:41 minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de intervenție. Ajunși pompierii au stabilit că flăcările au cuprins casa cu suprafața de 16 m2. Incendiul a fost lichidat către orele 10:24 minute.

În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul casei. Totodată, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat a unei femei în vârsta de 78 de ani. Se presupune că aceasta s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs ca urmare a construcției incorecte a sobei, dar și nerespectării regulelor de exploatare.

Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite ulterior. Pentru a evita tragediile IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele anti-incendiare în timpul rece a anului. Se recomandă ca sobele să fie verificate la timp. Pompierii avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor în urma supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. Mai mult, distanța suficientă între sobă și obiectele combustibile trebuie neapărat să fie respectată. Aceasta nu trebuie sa fie mai mică de jumătate de metru.

Oamenii sunt rugați să nu acopere sobele pentru a evita procesul de mocnire care poate provoca arderea, dar și intoxicații. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 92 incendii în urma cărora au decedat 18 persoane.

Comentarii