(VIDEO) Primarul Valentina Casian și premierul Pavel Filip au convenit să urgenteze lucrările pentru pasarela de la Strășeni

1413

Pavel Filip și Valentina Casian, în inspecție la pasarela din Strășeni

Am cerut responsabililor de la drumuri să grăbească lucrările de construcție a pasarelei de la Strășeni. Am convenit, împreună cu dna primar Valentina Casian, ca imediat ce se încălzește afară, oamenii să poată circula în siguranță aici. Sunt inginer de meserie și înțeleg că acestea sunt construcții complexe. Știu, totodată, că infrastructură înseamnă dezvoltare #pentruStraseni.

Опубликовано Pavel Filip pentru Strășeni Вторник, 22 января 2019 г.

Primarul municipiului Strășeni Valentina Casian s-a întâlnit astăzi cu premierul Pavel Filip, aflat în vizită în oraș. Cei doi au convenit să urgenteze lucrările de construcție pentru pasarela de la Strășeni.

Lucrările de construcție au demarat în anul 2016, însă au fost tergiversate din cauza necesității de substituire a oțelului din care se produce pasarela, dar și pentru că la instalarea pilonilor, a fost necesară stoparea circulației trenurilor în această zonă. „De data aceasta parcă au fost eliminate toate constrângerile și cei care efectuează aceste lucrări ne-au asigurat că până în luna iunie, dar, eu sper, și mai devreme, pentru că practic 60% din lucrări au fost efectuate, să avem acest proiect finalizat”, a spus prim-ministrul.

Instalația este foarte importantă pentru localnici, deoarece podul pietonal existent este într-o stare avariată, iar localnicii sunt nevoiți să înconjoare această zonă sau să treacă chiar peste calea ferată, punându-și, astfel, viața în pericol. Pentru construcția podului pietonal au fost alocate peste 12 milioane de lei.

Comentarii