Doar 3 candidați înregistrați oficial pentru Strășeni. Află cine sunt

1888

Candidații care vor să se înregistreze în cursa electorală au început să facă acest lucru din 26 decembrie. De atunci doar 3 candidați au prezentat semnături și au fost înregistrați în cursa electorală pentru circumscripția Strășeni.

Primul candidat înregistrat este prim-ministrul Pavel Filip, care a și prezentat 900 de semnături la Consiliul Electoral de Circumscripție. Acesta este din Strășeni, din satul Pănășești, este de meserie ingineri și a fost ministru al Tehnologiei Informației, iar din 2016 este prim-ministru.

Al doilea candidat înregistrat este socialistul Veaceslav Anghel. El nu este din Strășeni, ci din Călărași, Sadova. Este unul dintre finanțatorii PSRM și a donat în campanie electorală 77 mii de lei partidului. A fost vizat anterior într-o investigație a Ziarului de Gardă, despre afacerile și interesele deputaților socialiști, Anghel administrând mai multe companii.

Candidatul cu numărul 3 este Valeriu Tăbăcaru, care are 34 de ani și este președintele organizației teritoriale a Partidului Șor. Șeful partidului Șor, Ilan Șor, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare de prima instanță, fiind învinuit că ar fi obținut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat apoi prin firme off-shore.

De asemenea, au solicitat liste de subscripție de la Consiliul Electoral de Circumscripție Elena Harcenco, Igor Grosu, Nicoleta Malai și Ecaterina Blanovschi.

Comentarii