(Video) Satul Saca declară Unirea! Acord de înfrățire

1741

Încă o Declarație de Reunire cu România a fost semnată joi, 22 noiembrie, în satul Saca din raionul Strășeni. În cadrul festivalului „Toamna de Aur în An Centenar 2018” a fost semnat acordul de înfrățire dintre comuna Ghelăuza și comuna Crucea, jud. Constanța.

După intonarea imnurilor de stat, cei doi primari au dat citirii jurământului: „Este prima înfrățire în calitatea mea de primar și am făcut-o cu tot sufletul și convingerea mea. Sper ca împreună, să facem lucruri frumoase care să rămână pentru cei care vin după noi”, a declarat Gheorghe Frigioi, primar al comunei Crucea, jud. Constanța.

„Cu domnul Frigioi ne-am cunoscut în 2016 la o întâlnire a primarilor în România. Peste doi ani a văzut un reportaj despre mine și a decis să-mi scrie pe rețelele de socializare că dorește să ne înfrățim. Nu am ezitat mult și am ajuns la acest pas”, ne-a spus Nicoleta Mălai, primar al comunei Ghelăuza.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată de bucatele pregătite de gospodinele satului, de vinul fiert, de ansamblul „Floare de cireș”, formația „Ștefan Vodă” și artistul emerit al poporului Tudor Ungureanu, cântăreața de muzică populară Silvana Râciu.

Acordul de înfrățire presupune menținerea legăturilor permanente între cele două localități, favorizarea schimburilor de experiență în orice domeniu. Un alt spectacol aniversar dedicat Centenarului Unirii va avea loc joi 29 noiembrie în incinta Casei de Cultură din mun. Strășeni. Comuna Ghelăuza este înfrățită cu alte trei localități din România.

Sergiu Țurcanu

Comentarii