(Video, Foto) În Strășeni va fi construită o rețea de canalizare

972

Zeci de gospodării din municipiul Strășeni urmează să fie conectate la reţeaua de canalizare datorită unui proiect de peste 220 de mii de euro acordat, în mare parte, de Ambasada Slovaciei, scrie TVR Moldova.

Prezenti la eveniment au fost: Excelența Sa, Dušan Dacho, Ambasador al Republicii Slovace în Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului , Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, ADR Senec-Pezinoc, Slovacia, primarii localităților din Regiunea Centru, parteneri de dezvoltare, consilieri locali, cetățeni din comunitate. 

Din banii oferiți de guvernul slovac, cinci străzi din municipiul Străşeni urmează a fi conectate la o rețea de canalizare în lungime de 3 kilometri.Pentru acest proiect, Ambasada Slovaciei a oferit aproape 200 de mii de euro, iar Agenţia de Dezvoltare Centru din Republica Moldova puţin peste 20 de mii de euro.

Primarul din Străşeni spune că datorită acestui proiect, pe lângă faptul că va fi extinsă rețeaua de canalizare, va fi creată şi o infrastructură mai bună pentru partea industrială.

Lucrările de extindere a rețelei de canalizare vor dura un an şi jumătate.

Comentarii