Maia Sandu și Pavel Filip ar putea lupta în circumscripția Strășeni

1625

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu şi Premierul Pavel Filip, vicepreşedinte al Partidului Democrat, ar putea concura în aceeaşi circumscripție – Străşeni, scrie tribuna.md.

Anterior, Premierul Filip a refuzat să confirme sau să infirme știrea precum că va candida în circumscripția Străşeni. Totodată, informaţia respectivă tot mai des e vehiculată în anumite cercuri politice.

Surse care au solicitat anonimatul spun că și Maia Sandu ar fi tentată să candideze în circumscripția Străşeni, deși o decizie oficială în acest sens nu există. Sursele mai spun că opoziția pro-europeană, în genere, are în vedere un plan politic care presupune că liderii săi vor candida în circumscripțiile în care vor candida și liderii partidului de guvernare. Însă, nici acest plan nu e adoptat oficial.

InfoStrășeni menționează că premierul Pavel Filip s-a născut pe 10 aprilie 1966 în comuna Pănășești, raionul Strășeni, iar Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din 2016 unul din ele mai bune rezultate în raioane, acumulând la Strășeni 57% din voturi în primul tur și 68% în cel de-al doilea. Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 24 februarie 2019.

Comentarii