(Foto) La Strășeni a avut loc o întrunire a membrilor Asociației Vânătorilor și Pescarilor

594

În cadrul întrunirii a fost discutat programul de biosecuritate în fauna sălbatică pe perioada 2018 – 2019 și cerințele de biosecuritate indispensabile profilaxiei și controlului Pestei porcine africane la mistreți, precum și îndeplinirea programului național de profilaxie și combatere a rabiei (2015 – 2020), se arată într-un comunicat ANSA.

Șeful secției Sănătatea și bunăstarea animalelor de la Direcția Raională pentru siguranța alimentelor Strășeni a prezentat o informație detaliată la subiectul discutat, menționând necesitatea consolidării eforturilor de prevenire a apariției PPA, în scopul eficientizării acțiunilor necesare diminuării riscului de introducere și răspândire a bolii în fauna sălbatică.

Președintele Asociației vânătorilor și pescarilor a specificat importanța aplicării măsurilor de biosecuritate stabilite, care va contribui direct la ameliorarea situației epizootice create.

La ședința de lucru au participat reprezentanții Asociației vânătorilor și pescarilor, Inspectoratului Ecologic de Stat,  Inspectoratului Poliției, Întreprinderii Silvocinegetice.

Comentarii