(Foto) O nouă înfrățire în anul centenar: Codreanca (Strășeni) – Crișcior (Hunedoara)

1132

În anul Centenarului, românii de pe ambele maluri ale Prutului își strâng și mai mult legăturile. La finele săptămânii trecute, în ziua de 8 septembrie, comuna Codreanca din Strășeni s-a înfrățit cu localitatea Crișcior din județul Hunedoara.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a președintelui Consiliului Județean Hunedoara Mircea Bobora, precum și a primarului localității gazdă, Ovidiu Furdui, care a întâmpinat cu drag oaspeții din Strășeni.

După semnarea acordului de colaborare, primărița din comuna Codreanca, Cleopatra Cobzac  a vizitat și Consiliul Județean Hunedoara. Aici cele două părți au discutat despre strângerea legăturilor între comunitatea din județul Hunedoara și comunitatea din Raionul Strășeni, din care face parte comuna Codreanca, despre intenția Consiliului Raional Strășeni de a iniția un acord de înfrățire cu Consiliul Județean Huneodara. De asemenea, cele două părți au discutat despre colaborarea în domeniul cultural, în care să fie cooptate Teatrul de Artă Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara și despre donații de cărți în limba română pentru elevii din comuna Codreanca.

Un alt subiect abordat a fost acela al acordării permiselor de muncă pentru cetățenii moldoveni care doresc să lucreze în România, problemă ridicată de administratorul public Costel Avram și la întâlnirea de sâmbătă cu vicepremierul Paul Stănescu.

Comentarii