(Foto) „Marșul Centenarului” a ajuns la Vorniceni și Lozova

3202

În drumul lor pe jos  spre Chișinău, pornind în urmă cu două luni din Alba Iulia, participanții la „Marșul Centenar” au ajuns ieri la Vorniceni și au înnoptat la Lozova.

În prima localitate unioniștii care duc flacăra Unirii au fost întâmpinați cu pâine și sare de primar, consilieri și mai mulți vorniceneni, după care au gustat din bucatele pregătite de localnici. Toate acestea au fost însoțite de cântecele și dansurile colectivelor artistice din localitate și scandărilor unioniste ale tinerilor din marș.

Următoarea destinație după Vorniceni a fost satul Lozova. Aici Marșul Unirii a fost primit la fel cu pâine și sare de către Lilian Botnaru, primarul localității, Svetlana Tabacari, primarul satului Scoreni, Ion Ursu, lozovean și vicepreședinte al raionului Strășeni, precum și de formația „Ștefan Vodă” de la Căpriana.

Marșul Centenarului, o acțiune comemorativă pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos și va ajunge în Chișinău. Participanții străbat peste 1300 de kilometri, trecând prin locurile importante pentru reîntregirea neamului românesc. Acesta se va încheia pe 1 septembrie la Chișinău, unde în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc începând cu ora 12:00 o manifestație de amploare pentru Unire.

Comentarii