(Video) Satul Sireți din Strășeni s-a înfrățit cu localitatea Lumina din județul Constanța

708

Lumina vine din… județul Constanța. Ieri, 18 aprilie, satul Sireți a semnat un acord de înfrățire și colaborare cu comuna Lumina din județul Constanța. Primarii și-au dat mâna frățește în speranța apropierii malurilor de Prut și eliminării decalajelor economice dintre România și Republica Moldova, scrie 10tv.md.

Primarul de Sireți, Pavel Rebeja, consideră că înfrățirea cu Lumina va avea un efect sănătos asupra comunității pe care o reprezintă. Edilul își dorește să atragă investiții în infrastructura rurală, pentru ca Sireți să aibă drumuri de calitate ca în România.

Ion Roman a venit pentru prima dată în Republica Moldova. Dar nu este străin de aceasta. Unul din angajații Primăriei Lumina este cetățean al Republicii Moldova. Primarul s-a bucurat să găsească la Sireți oameni gospodari cu sufletul deschis.

Viceprimarul Leonid Boaghe consideră că are ce învăța de la aleșii locali din Țară, ținând cont de faptul că România a progresat mult la capitolul administrație publică locală.

Pentru Sireți, înfrățirea cu Lumina este a patra la număr și un pas înainte pentru a doborâ decalajele economice între comunitățile locale de pe ambele maluri de Prut. Prin comparație, bugetul anual al comunei Lumina este de patru ori mai mare decât al Sireților, ajungând la 20 milioane de euro.

Comentarii