(Video) Încă o înfrățire cu un județ din România

1149

Prima zi a primăverii a mai adus o înfrățire pentru raionul Strășeni. În cadrul Festivalului „Mărțișor 2018”, în incinta Casei raionale de Cultură, a fost semnat acordul de înțelegere și colaborare între raionul Strășeni și județul Vaslui din România.

În prezența unei săli pline, actul a fost semnat și parafat de către Mihail Popa, președintele raionului Strășeni și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului județean Vaslui.

Mihail Popa: „Evenimentul de astăzi este unul istoric care vine să mărturisească idea de unitate națională”.

Dumitru Buzatu: „E un act care are o bază legală solidă, dar în același timp are și o bază emoțională, de simpatie, de înfrățire, de împărțire a acelorași valori. Și dacă e cazul să menționăm, are și o bază etnică solidă. Cele două unități administrativ teritoriale de pe malul drept și stâng al Prutului în care populația majoritară sunt românii”.

InfoStrășeni menționează că Consiliul raional Strășeni a votat decizia de aprobare a înfrățirii cu județul Vaslui în luna august 2017. Acest act a fost urmat  de aprobarea înfrățirilor cu județele Ilfov, Prahova, Bacău și Brăila.

Comentarii