(Video, Foto) Municipiul Strășeni a semnat Declarația de ReUnire cu România

761

Sâmbătă, 24 martie, sute de străşeneni au mers în incinta Casei de Cultură pentru a participa în cadrul unui eveniment istoric: Semnare Actului de Reunire cu Patria Mamă, România, Străşeni alăturându-se astfel celor peste 100 de localităţi din Republica Moldova care au votat Unirea, fiind primul și unicul municipiu care a adoptat o declarație de acest gen, anunță Primăria Strășeni.

Prin prezenta Declarație de Reunire strășenenii si-au exprimat bucuria de a celebra împreună cu întreaga suflare românească Centenarul Unirii, reconfirmând astfel adeziunea la valorile naționale românești.

Totodată, toţi cei cu inima română au avut parte de un concert de zile mari cu participarea discipolilor Şcolii de Arte Străşeni şi a interpeţilor Laurenţiu Popescu, Maria Sarabaş, Ansamblul Ştefan Vodă şi Maria Stoianov.

De menţionat că printre oaspeţii de onoare prezenţi, s-au numărat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, deputaţi ai parlamentului României şi Republicii Moldova, delegaţii ale oraşelor româneşti înfrăţite cu municipiul Străşeni

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Străşeni, Despărţământul ASTRA „Mihai Eminescu”, preşedinte Claudia Nestor şi Societatea Civilă.
Unirea este singura temeile statornică a edificiului viitorului nostru; fără dânsa, ce se va clădi, va fi clădit ca pe nisip.

Foto: Michele Josan
Video: Sergiu Țurcanu

Comentarii