Satul Recea se înfrățește cu o localitate din România

855

Satul Recea din raionul Strășeni se va înfrăți cu localitatea Poiana Ilvei din județul Bistrița-Năsăud. Anunțul a fost făcut luni, de primarul localității din România Ioan Scridonesi, în contextul în care edilul-șef al comunei Poiana Ilvei a semnat Declarația de Intenție pentru demararea procedurilor de înfrățire cu satul Recea.

Împreună cu doamna primar Elena Belescu, am făcut acest prim pas duminică, la ampla manifestare unionistă de la Măgura Ilvei. Am dorit ca prima localitate cu care se înfrățește Poiana Ilvei să fie una din Basarabia străbună, astfel încât frații noștri de peste Prut să ne simtă mult mai aproape. Vom derula toți pașii necesari pentru această înfrățire, de care vom fi mândri”, a declarat edilul di Bistrița-Năsăud publicației mesagerul.ro.

Poiana Ilvei este o comună în județul Bistrița-Năsăud, Transilvania, formată numai din satul de reședință cu același nume. Conform recensământului din 2011, populația comunei Poiana Ilvei se ridică la 1.407 locuitori, majoritatea din ei sunt români (99,36%).

Comentarii