La finele anului 2018 va începe construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași

657

La finele anului 2018 va începe construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași. Lucrările vor avea loc în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”(prima etapă), ce va fi finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. În acest sens, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a fost convocată prima ședință a grupului de lucru.

Participanții au discutat despre Studiul de fezabilitate a apeductului ce va fi realizat în vara anului curent, iar lucrările de construcție vor demara la finele anului 2018.

La ședință au participat și reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și II din municipiul Chișinău, orașele Strășeni și Călărași, care au precizat că o provocare în implementarea proiectului ar putea fi faptul că proprietarii pe a căror terenuri va fi amplasat traseul apeductului magistral, nu și-au înregistrat proprietățile.

Costul primei etape a proiectului  este în valoare de 16,5 mln. euro, oferiți sub formă de grant, pe un termen de 2 ani.

Comentarii