(Foto) Dolna și Micleușeni au semnat azi Declarații de Unire

2756

Satul Dolna și comuna Micleușeni din raionul Strășeni au semnat astăzi Declarații de Unire cu România. Astfel numărul localităților din raion semnatare a declarație a ajuns la 11.

Declarația de Unirea a satului Dolna, însoțită de un demers autorităților celor două state românești, a fost semnată de primarul Romeo Ciochină, câțiva consilieri locali și peste 70 de locuitori ai satului.

Romeo Ciochină, primarul satului Dolna: „Prin aceasta DECLARAȚIE DE UNIRE, fie și simbolică, locuitorii s. Dolna își exprima bucuria de a celebra împreună cu întreaga suflare românească centenarul unirii, și reconfirma adeziunea la valorile naționale, culturale și democratice românești”.

În același timp, Declarația de Unire a comunei Micleușeni, a fost semnată de către primarul localității, Ion Dima, consilieri locali, și săteni. Semnătură pe declarație a pus și profesorul Vasile Bahnaru, originar din sat, dar și de cei 11 membri ai filialei Micleușeni ai asociației „Ginta Latină” în frunte cu președintele doamna Victoria Ivanes.

La semnarea Declarație a participat și principalul eminescolog al Basarabiei, domnul academician Mihai Cimpoi.

 

 

 

Comentarii