(Doc) Cojușna semnează pentru Unire

680

Cojușna, cea mai mare localitate rurală din raionul Strășeni, a semnat astăzi Declarația de Unire. Astfel satul este a opta localitate din raion, și cu numărul 101 din Republica Moldova, ce s-a pronunțat pentru Unire.

Declarația a fost semnată de primarul și viceprimarul localității, consilieri locali, profesori și săteni.

Cu dragoste de neam și țară în a centenar, satul Cojușna declară: Întru restabilirea dreptului istoric, dorit de decenii de românii basarabeni în general, și de cetățenii satului Cojușna, în particular, de a trăi împreună cu frații de peste Prut, continuând tradițiile și datinile românești pentru conviețuirea frățească a neamului românesc, declară UNIREA imediată și necondiționată cu patria-mamă România”.

De asemenea, declarație conține și un demers autorităților din România dar și celor din Republica Moldova.

„În baza dreptului istoric și convențiilor internaționale semnate anterior și neanulate de nimeni până în prezent, să revendice teritoriile românești anexate ilegal de fosta URSS, urmare a criminalului Pact „Ribbentrop-Molotov”.

„Să ajusteze prevederile constituționale în așa mod, încât să permită cetățenilor Republicii Moldova să se poată pronunța, legal, liber și democratic în favoarea revenirii în granițele istorice ale poporului român, prin unirea necondiționată a Republicii Moldova cu România”.

Până în prezent în raionul Strășeni, declarația a fost semnată de Codreanca, Scoreni, Tătărești, Negrești, Lozova, Recea și Sireți. De asemenea, la 21 februarie, o declarație de Unire a fost semnată și de 18 consilieri raionali.

Comentarii