(Video) UE oferă 950 de mii de euro pentru reparația Liceului Teoretic „Ion Vatamanu”

1986

În următorii doi ani Uniunea Europeană va oferi 950 000 de euro pentru reparația Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni. Un memorandum în acest sens a fost semnat ieri de către președintele raionului Strășeni, Mihail Popa, cu partenerii și finanțatorii proiectului.

Cu acești bani va fi sporită eficiența energetică a clădirii, de pe urma căreia vor beneficia direct cei aproximativ 600 de elevi și 56 de angajați. Conform informațiilor din proiect, printre rezultatele așteptate sunt reducerea consumului anual normat de energie cu 157 MWh și emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 51 tone.

Dacă banii sunt oferiți de Uniunea Europeană, atunci partenerii proiectului sunt Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ADR Centru, Consiliul Raional Strășeni și Liceul Teoretic „Ion Vatamanu”.

În total, Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 43 de milioane de euro. Cu acești bani vor fi reparate din temelie 18 clădiri publice prin proiecte de conectare la rețeaua de canalizare sau eficiență energetică.

 

Comentarii