(Foto) Strășeni – primul raion care a semnat o Declarație de Unire

7969

Pe data de 16 februarie 2018 un grup de consilieri din Consiliul Raional Strășeni au semnat o Declarație de Unire cu România. La ședința Consiliului raional au fost prezenți 29 consilieri raionali din cei 33 aleși. Astfel Declarația de Unire a fost semnată de majoritatea din ei, 15 la număr.

Astăzi, 21 februarie 2018, la cele 15 semnături inițiale s-au adăugat încă 3 ale consilierilor ce nu au fost prezenți la ședință. Prin urmare, Declarația de Unire a Consiliului Raional Strășeni a fost semnată de 18 consilieri și de vicepreședintele raionului, Ion Ursu.

Numele semnatarilor: Căpățină Vlad, Robu Nicolae, Botnaru Sergiu, Marola Constantin, Sula Constantin, Nicolaev Ion, Ionita Constantin, Iovu Igor, Barsan Maxim, Topor Iurie, Avram Victor, Chircu Aurica, Jereghi Ludmila, Lozovanu Ion, Cotorobai Ion, Cavcaliuc Valeriu, Zosim Eugen, Lozovanu Valentina și vicepreședintele Ion Ursu.

„Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut”, se zice în declarație.

InfoStrășeni amintește că până în prezent Consiliile locale din patru localități din raionul Strășeni au votat Declarații de Unire. Acestea sunt: Codreanca, Scoreni, Tătărești și Negrești.

Comentarii