(Video, Foto) Poetul Grigore Vieru a fost omagiat la Strășeni

1076

În preajma zilei de 14 februarie, când se va celebra ziua de naștere a poetului Grigore Vieru, Primăria municipiului Strășeni în parteneriat cu Despărțământul „Mihai Eminescu” ASTRA, Strășeni, președinte Claudia Nestor, au organizat o serată de omagiere.

La eveniment a fost prezentă doamna Raisa Vieru, soția Marelui Poet, Maria Stoianov – compozitoare, textieră, cantautoare, directorul Teatrului Poetic ”Alexei Mateevici”, Nicolae Jelescu.

„Participanții la eveniment – profesorii și elevii, au transmis publicului acel mesaj puternic pentru cultura și limba noastră – o fărâmă din înțelepciunea de care a vrut să ne învrednicim poetul: „Plec zilnic la câștig în minele de aur ale graiului meu”. Cu cât mai mult luăm din acest tezaur, cu atât mai mult el se îmbogăţeşte! Visul Marelui Poet era de a ne uni pe noi toţi prin cuvânt, prin bunătate şi iubire de aproape, prin dragostea de mamă, de natură, de tot ce avem mai sfânt pe acest pământ”, se menționează într-un comunicat al Primăriei Strășeni. 

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935 în satul Pererâta, județul Hotin și s-a stins din viață la 18 ianuarie 2009 la Chișinău. În anul 2010 la Strășeni a fost instalat un bust al poetului.

 

Comentarii