Fostul șef-adjunct al IP Strășeni, care ar fi bătut un polițist, nu are niciun statut în dosar

1111

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Alexandru Roșca, care l-ar fi bătut pe anchetatorul Ștefan Răilean, nu are nici un statut în dosar și nici nu a fost audiat până acum de procurori. Totodată, victima nu și-ar fi recăpătat memoria și susține că nu își amintește de către cine a fost agresat, scrie crimemoldova.com.

Șeful procuraturii raionului Strășeni, Alexandru Rață, a specificat pentru CrimeMoldova că fostul șef-adjunct al IP Strășeni nu are statut de suspect în dosar, însă acesta urmează a fi audiat de procurori.

„În prezent, nu există un învinuit în acest doar, întrucât victima continue să susțină că nu își amintește de cine a fost bătut, iar martorii, care au fost audiați, nu au făcut declarații, care ar indica asupra unui anumit suspect ”, a spus Alexandru Rață.

Șeful procuraturii Strășeni a precizat că ancheta nu bate pasul pe loc. „Urmează a fi audiate și alte persoane, au loc mai multe cercetări pentru a stabili vinovatul. La fel, sperăm că victima, care a fost externată, își va aminti despre cele întâmplate, acest fapt ne va ajuta mult în descoperirea cazului”, a menționat procurorul.

Amintim că fostul șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Alexandru Roșca  l-ar fi bătut pe anchetatorul Ștefan Răilean în seara zilei de 25 decembrie, anul trecut. Cei doi polițiști și alți colegi de breaslă ar fi sărbătorit o zi de naștere în localitatea Sireți, raionul Strășeni.

Victima inițial declarase procurorilor că ar fi căzut. De asemenea, a existat versiunea că polițistul a fost agresat de doi necunoscuți în timp ce se deplasa spre casă. Totuși, a doua zi după incident, fostul șef-adjunct al IP Strășeni a depus o cerere de demisie, în urma unei discuții cu șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Comentarii