(Video) Eminescu omagiat la Strășeni

754

În fiecare an, în mijlocul lunii ianuarie, Eminescu este omagiat la Strășeni. De dimineață, la ora 8:00, la bustul poetului au depus flori funcționarii Primăriei municipiului Strășeni, iar mai târziu, la ora 10:00, cu flori au venit și angajații Consiliului raional.

Cu un cuvânt de felicitare pentru angajații din cultură a venit și președintele raionului Mihai Popa care a vorbit despre importanța Zilei Naționale a Culturii și directorul Bibliotecii publice „Mihai Sadoveanu”, care a vorbit despre implicarea poetului în activitatea sa de bibliotecar.
De asemenea, la eveniment au fost prezenți oaspeți din jud. Prahova, România. Vizita a fost efectuată în contextul semnării Acordului de colaborare dintre Raionul Strășeni și Consiliul Județean Prahova, eveniment care va avea loc la Ploiești, România, de Ziua Unirii Principatelor Române, la 24 ianuarie 2018, informează 10TV.md.

Programul artistic a fost continuat de către elevii Liceului Teoretic „Alecu Russo” din satul Cojușna, conduși de profesoara de limbă și literatură română Maria Prodan. Aceștia au recitat versurile eminesciene.

Ziua Națională a Culturii este marcată începând cu anul 2013 la inițiativa Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Sergiu Țurcanu

Comentarii