(Video) Concursul declamatorilor „Colind pentru Eminescu” la prima ediție

615

Duminică, 21 ianuarie, Despărțământul ASTRA „Mihai Eminescu” împreună cu primăria mun. Strășeni au organizat concursul raional al declamatorilor „Colind pentru Eminescu”.

În cadrul concursului au participat elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 20 de ani. Ei au recitat poezii din creația eminesciană. „Sunt fericit, că suntem împreună la acest concurs. Este o idee extraordinară de a organiza un astfel de eveniment prin care îl omagiem pe Eminescu. Am participat cu poezia „Rugăciunea unui dac”, o poezie care transmite un mesaj profund. Eminescu, prin poezia sa încearcă să ne spună ceva. Citind poeziile sale îl înțelegem și ne dăm seama de scopul lui pe pământ”, ne-a declarat unul dintre participanți, membru al cenaclului „Cutezătorii” din s. Cojușna.

Corina Filipciuc, o tânără participantă la concurs este bucuroasă că se organizează astfel de concursuri pentru omagiul eminescian oferindu-ne un frumos suflet prin operele sale. Elevii au fost jurizați de foștii absolvenți ai Școlii de Arte, secția teatru, alături de Claudia Nestor, preşedintele Despărţământului ASTRA „Mihai Eminescu” Străşeni, cea care şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi educaţiei tinerelor talente.

Profesoara de limbă și literatură română, Maria Prodan, este de părere că participanții s-au pregătit la cel mai înalt nivel, apropiindu-se cu fiori de creația eminesciană, iar aceasta se datorează profesorilor care au muncit mult pentru pregătirea tinerilor.

Claudia Nestor: „prin acest concurs vrem ca tinerii să-l învețe pe Eminescu, un poet care rămâne actual și în zilele noastre. Juriul a avut mare bătaie de cap la cele 3 categorii de vârstă la care au participat copii bine pregătiți de profesori. Avem speranța că la următoarea ediție vor veni și mai mulți copii”.

De menționat că, la final, toți participanții au primit diplome, cărți și dulciuri.

 

Sergiu Țurcanu

Comentarii