(Video) Protest la Ghelăuza: localnicii cer eliberarea primarului reținut

2347

Mai mulţi localnici din Ghelăuza, raionul Străşeni, s-au adunat sâmbătă la o acţiune în sprijinul primarului comunei. Alesul local a fost reţinut pe 20 noiembrie şi este vizat în dosarul privind licitațiile trucate și spălarea banilor publici din Fondul Ecologic de Stat. Sătenii din Ghelăuza nu cred că primarul lor este vinovat şi cer eliberarea acestuia din arest la domiciliu, scrie jurnal.md.

Primarul comunei Ghelăuza, Nicoleta Malai, are 27 de ani şi este la primul mandat, fiind aleasă pe listele PL. Acum câteva săptămâni, după o percheziție la primărie, ea a fost reținută de ofiţerii CNA, fiind bănuită de trucarea unei licitaţii de milioane de lei. Banii provin din Fondul Ecologic de Stat şi sunt destinați construcției sistemului de canalizare şi apeduct. Edilul pledează nevinovat, iar locuitorii satului susțin că este vorba despre o răfuială politică.

Sătenii au scandat în susţinerea primarului şi au cerut eliberarea Nicoletei Malai din arest la domiciliu.

Menţionăm că mai multe persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, au fost reţinute la 20 noiembrie de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii.

Comentarii