Pasionații de șah din Strășeni și-au dat întâlnire la „Cupa Unirii”

986

Sâmbătă, 2 decembrie, în incinta Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni, a avut loc turneul „Cupa Unirii” la șah între amatori.

La eveniment a făcut prezent și președintele raionului Strășeni, Mihai Popa, care a urat succes participanților: „La Strășeni șahul ia amploare. La fiecare turneu m-am stăruit ca șahul să existe în Strășeni, deoarece este cel mai inteligent gen de sport”. De asemenea, Mihai Popa a menționat că printre participați a întâlnit-o pe doamna Liuba Ciobanu care s-a ales cu un premiu special oferit de către organizatori și care ne-a declarat că este pentru prima dată la un turneu de șah: „Îmi place foarte mult să joc șah. În timpul liber joc șah la calculator, dar îmi trebuie să joc cu persoane reale și să acumulez experiență de joc”.

Premianții:
1. Scorobogatov Vasilii;
2. Turcan Mihai;
3. Severin Nicolae;
4. Croitor Anatolii;
5. Valeriu Croitor.

Turneul a fost dedicat Zilei Naționale a României având scopul de a uni toți pasionații de șah din raion. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Asociației obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (UNIREA-ODIP), în colaborare cu Clubul de Șah și Dame din Strășeni, precum și colaborării între administrația instituției și a Consiliului raional Strășeni.

Comentarii