(Video) Grădiniţa din satul Zamcioji a fost renovată cu bani de la Guvernul României

986

Bucurie fără margini pentru încă 68 de copii din satul Zamcioji, raionul Străşeni. Grădiniţa în care învaţă aceştia a fost renovată cu sprijinul financiar al Guvernului de la Bucureşti. România a investit peste un million patru sute de mii de lei pentru ca acești micuţi să studieze în condiţii europene, scrie TVR Moldova.

Din banii oferiți de Guvernul României a fost schimbat acoperiș, renovată fațada, instalat gardul dar și instalarea unui teren nou de joacă.

La inaugurare alături de gazdele Petru Rabdau, primarul localității și Mihail Popa, președintele raionului Strășeni, au fost prezentă și o delegație numeroasă din România dar și de la Chișinău:
Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova
Vasile Bîtcă, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al R.M.
Mircea Eșanu, director FISM
Bogdan-Ionel Rodeanu, președinte al CCIE, deputat în Parlamentul României
Eugen Tomac,deputat în Parlamentul României
Marius Constantin Budăi, deputat în Parlamentul României
Silviu Nicu Macovei, deputat în Parlamentul României
Nicolae Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României
Dan Manoliu,senator
Ion Hadîrcă, senator.

La finele evenimentului toți cei prezenți au plantat arbori în curtea grădiniței, inaugurând astfel Aleea Prieteniei dintre cele două maluri de Prut.

Pentru renovarea şi dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro, în trei tranșe. De aceste fonduri au beneficiat, până acum, peste 900 de instituţii preşcolare.

Comentarii