Cum ar putea arăta harta circumscripțiilor uninominale pe teritoriul raionului Strășeni

2485

Harta finală a circumscripțiilor uninominale a fost votată de Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale și transmisă guvernului pentru aprobare. În urma lucrului acestei comisii, raionului Strășeni a fost ”rupt” în trei circumscripții uninominale.

Astfel localitățile Lozova, Micleușeni și Dolna au fost incluse în circumscripția nr. 17, alături de întreg raionul Nisporeni.
Satele Cojușna, Scoreni, Căpriana, Vorniceni și Bucovăț aparțin de circumscripția nr. 22, fiind împreună cu mai multe localități din raioanele Călărași și Ialoveni, inclusiv or. Ialoveni. Iar restul localităților din raionu Strășeni, alături de 4 sate din Orhei, formează circumscripția 20 cu centrul în or. Strășeni.

Menționăm că Legea privind introducerea sistemul mixt de vot prevede ca 50 de deputaţi să fie aleși pe liste de partid, iar 51 – direct de cetățeni, în circumscripții uninominale. 46 de asemenea circumscripții au fost create pe teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, 2 pentru alegătorii din regiunea transnistriană și 3 pentru cei din diasporă.

Comentarii