(Video) Poliția a reținut un cuplu suspectat de omor

2242

Un tânăr de 21 ani, împreună cu concubina sa de 32 ani, din satul Sireți, raionul Strășeni, sunt suspectați de omorul unui bărbat de 63 ani. Aceștia sunt reținuți pe un termen de 72 de ore.

Astfel, la 30 septembrie 2017, în cadrul Serviciului de Gardă al IP Șoldănești, a parvenit informația precum că locuitorul satului Șestaci, a fost găsit fără suflare, în propria locuință. Deplasându-se la fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrul unui bărbat de 63 ani, cu semne de moarte violentă sub formă de plagă în regiunea gâtului.

Ca urmare a  investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Șoldănești, s-a stabilit că la 30 septembrie 2017, suspecții împreună cu victima au consumat băuturi alcoolice, după care  s-au luat la ceartă şi, la un moment dat, lucrurile au degenerat, ajungându-se la crimă.

Suspectul de 21 de ani, i-a aplicat victimei o  lovitură cu cuțitul de bucătărie în regiunea gâtului, în rezultatul căruia aceasta a decedat. După comiterea crimei, suspecții au fugit de la locul faptei, fiind reținuți de polițiști la 1 octombrie 2017.

Audiați de poliție, suspecții și-au recunoscut vina. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor” se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viaţă.

Comentarii