(Video) Gala Filmului Românesc pentru Copii vine și la Strășeni

755

Gala Filmului Românesc pentru copii în Moldova este un eveniment iniţiat de către Uniunea Cineaştilor din R. Moldova, susţinut de CNC Moldova şi CNC Romania (conform Acordului de colaborare între CNC Moldova şi CNC România). Această Gală în 2017 va fi o retrospectivă a celor mai de succes filme româneşti pentru copii.

Gala vine în acest an sub sloganul ”Așa cum era odinioară, când erai copil…” îndemnând publicul din Republica Moldova să-și împrospăteze emoțiile din copilărie, dar și să-i familiarizeze pe copii cu cinematografia și personajele preferate ale părinților prin intermediul filmului. Pe toată durata Galei vor fi proiectate 5 filme produse în anii ‘70-80 în România, fiind coproducții cu Moldova, Franța sau Rusia.

Proiecțiile vor fi însoțite de paneluri de discuții oferind astfel publicului din sală o platformă de comunicare cu specialiști și experți în domeniul cinematografiei.

La prima ediție vor fi organizate nouă proiecții în patru orașe din Republica Moldova – Chișinău, Cahul, Strășeni și Soroca.

 Astfel pe 18 octombrie, la orele 13:00 și 15:00, la Casa de Cultură din Strășeni vor fi difuzate filmele „Veronica” și „Mama”. Intrarea la eveniment este liberă. Unul din partenerii evenimentului este Consiliul Raional Strășeni.

Comentarii