(Video) Concert organizat pentru persoanele în etate

1187

La data de 1 octombrie în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor în etate, eveniment instituit cu scopul de a promova drepturile vârstnicilor, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală. Cu acest prilej, vineri, 06 octombrie, la Casa raională de cultură a fost marcată această sărbătoare, anunță Consiliul raional.
Prezentă la eveniment, dna Elena Harcenco, vicepreședinte al raionului, responsabil de domeniul medicină și protecție socială, a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți, menționând că datoria fiecăruia dintre noi este de a ne schimba atitudinea față de persoanele în etate. Totodată, a vorbit despre faptul că conducerea raionului, alături de Direcția asistență socială și protecție a familiei vor face tot posibilul pentru implementarea cu succes a politicilor sociale și susținerea acestor persoane.
Cu urări frumoase au venit în fața publicului și dna Natalia Olevschi, șef al Direcției asistență socială și protecție a familiei, în care a urat sărbătoriților sănătate, respect din partea persoanelor tinere, asigurîndu-i de sprijinul la soluționarea problemelor cu care se confruntă.
Un alt moment deosebit al evenimentului a fost felicitările adresate cuplurilor care celebrează în acest an 50 de ani de căsătorie.
La manifestare au evoluat copii de la Grădinița nr. 3 „Ghiocel”, director dna Angela Anton, elevii Școlii de Arte Strășeni, director Mihai Bobeica, ansamblul de violoniști „Piu musso”, din cadrul Școlii de Arte, conducător artistic Silvia Vlas, acompaniator dna Silvia Cernit, ansamblul de dansuri „Codrenii”, conducător artistic dl Ion Lepădatu, Școala de Arte Strășeni, eleva aceleiași școli Irina Buruiană și ansamblul de dansuri populare ,,Baștina” Seniorii, conducător artistic Maxim Bîrsan.

Comentarii