Mitropolitul Nestor Vornicescu a fost omagiat la baștină, în Lozova

1773
Foto: altarulcredintei.md

Duminică, 1 octombrie, în satul Lozova, r. Strășeni, baștina mitropolitului Nestor Vornicescu al Olteniei (1927-2000), au demarat manifestările cultural-religioase consacrate celor 90 de ani de la nașterea ierarhului, scrie altarulcredinței.md.

Evenimentul a fost organizat de către primăria și parohia din Lozova, precum și de către membrii Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa”, Râmnicu Vâlcea, România, prilej cu care au poposit 14 cercetători și slujitori, care l-au cunoscut și apreciat pe marele ierarh Nestor.

În dimineața zilei, a fost oficiată o liturghie la biserica „Sfântul Nicolae” din localitate, după care preotul Petru Croitor și primarul satului Lilian Botnaru, au salutat pe cei prezenți la evenimentul comemorativ. O slujbă de pomenire a fost oficiată și în fața monumentului ierarhului din curtea bisericii iar grupul coral „Doina Codrului” a interpretat câteva cântece

 

În cadrul evenimentului a fost prezentat volumul în manuscris: In memoriam Nestor Vornicescu – Mitropolitul Olteniei, 1927-2000, Craiova, Editura Mitropolia Olteniei, 2017 (alcătuit și îngrijit de Eugen Petrescu), urmând evocarea personalității arhiereului

 

La final, un grup de copii ai liceului din sat, îndrumați de dna director Maria Ursachi, au venit cu un recital de poezie și omagiu marelui ierarh de la Lozova.

Comentarii