Căpriana își alege un nou primar în noiembrie

1138

Locuitorii satului Căpriana își vor alege un nou primar la 19 noiembrie 2017. Decizia a fost luată de Consiliul Electoral Central după ce a fost informat de consiliul local despre lipsa actualului primar de la locul de muncă mai mult de 4 luni consecutive, inclusiv pe motiv de boală.

La data de 15 mai 2017, CEC a fost informată de către secretarul Consiliului sătesc Căpriana, raionul Strășeni, despre imposibilitatea primarului Tudor Scutaru de a-și exercita atribuțiile pe motiv de boală, pentru o perioadă mai mare de 4 luni consecutive (31 decembrie 2016 – 29 mai 2017).

Ulterior, la 8 iunie și 21 iulie 2017, au fost expediate scrisori cu aviz recomandat la adresa de domiciliu a dlui Tudor Scutaru, fiindu-i solicitată opinia cu privire la informația dată de secretarul consiliului, însă până în prezent Comisia nu a primit răspuns.

Ca urmare a acestora, CEC a hotărât desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului satului Căpriana pe data de 19 noiembrie. Ziua coincide cu alegerile locale noi în alte nouă localități din republică dar și cu desfășurarea referendumului local din municipiul Chișinău.

Menționăm că Scutaru Tudor a fost ales primar de Căpriana în turul II al alegerilor locale din 2015, fiind candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Comentarii