14 milioane lei pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Strășeni

3689
Foto: europalibera.org

Lucrări de renovare în sumă de 14 milioane de lei vor fi efectuate la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Străşeni. Proiectul este posibil datorită selectării instituției de către Banca Mondială, anunță Primăria Strășeni.

Astfel, pentru lucrările de renovare: reparația acoperișului, lucrări de tâmplărie, crearea căilor de acces pentru copii cu dizabilităţi, renovarea sistemului de apeduct, canalizare, ventilare, a sistemului electric, reparaţii interioare, precum şi amenajarea teritoriului adiacent instituţiei, pentru dotare cu mobilier, liceul teoretic „Mihai Eminescu” va beneficia de 14 milioane lei.

Termenul de realizare a proiectului este luna iunie, 2019. În scopul implementării proiectului, va fi creată Agenţia de Implementare, cu reprezentanții primăriei municipiului Străşeni, autorităţilor de nivelul II, reprezentanții instituţiei, societatea civilă.

Proiectul respectiv este parte a Acordului de Finanţare, dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, abilitat pentru implementarea proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, în conformitate cu regulile Băncii Mondiale.

Comentarii