(Video) Grădiniţa din Tătăreşti, raionul Străşeni, nu mai are cu ce hrăni copiii

2101

Aproape 100 de copii de la grădiniţa din Tătăreşti, raionul Străşeni, au fost trimişi luni acasă pentru că bucătarii n-au mai avut cu ce să-i hrănească. Angajaţii instituţiei preşcolare spun că au anunţat autorităţile locale că produsele alimentare sunt pe sfârşite. La rândul său, primarul susţine că de vină s-ar face şefa grădiniţei, care a înştiinţat cu întârziere responsabilii din cadrul primăriei despre lipsa alimentelor, transmite jurnal.md.

Părinţii din Tătăreşti care şi-au adus copiii la grădiniţă au fost puşi în mare dificultate. Mai multe femei povestesc că la amiază au fost sunate de către directoarea grădiniței şi rugate să-şi ia copiii acasă. Mamele mai spun că sunt nevoite să-i ia pe cei mici cu ele, la muncă pe câmp sau să-i lase în grija vecinilor.


Angajaţii instituţiei preşcolare susţin că au sesizat autorităţile locale pe 14 septembrie, deşi trebuiau să o facă la sfârşitul lunii august.

De cealaltă parte, primarul localităţii spune că pentru situaţia creată ar fi vinovată directoarea grădiniţei, care a făcut solicitarea cu întârziere. Mai mult, selectarea agentului economic care va livra produse alimentare durează peste două săptămâni, iar din cauza unor proceduri birocratice, instituţia va rămâne închisă.

Sursa: JurnalTV

Comentarii