(Video) Caravana Unirii a ajuns în raionul Strășeni. Ce cred oamenii despre Unire?

577

În perioada 1 iulie – 13 august 2017, Asociația Obștească Unirea-ODIP organizează o Caravană a Unirii. Timp de o lună și jumate, voluntarii de la ODIP au vizitat mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Călărași, Ungheni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc. Pentru câteva zile tinerii se vor afla în raionul Strășeni pentru a discuta cu localnicii despre avantajele și beneficiile Unirii cu România.

Astfel, miercuri 2 august, întreg oraşul Strășeni a fost împânzit de tineri entuziasmați, dornici de reîntregirea neamului românesc. În fața primăriei municipiului Străşeni a răsunat muzică patriotică românească, fiind întâmpinați de ansamblul „Flacără din lacrimă” și de către primarul orașului Valentina Casian care a apreciat efortul depus de tineri și a felicitat tinerii pentru promovarea valorilor naționale.

„Nu vom susține nici un partid politic pentru că misiunea noastră e să fim acea celulă a societății care merge din casă în casă pentru a cere ajutorul de a promova valorile naționale românești. Suntem tineri și avem forță și determinare mai mare decât unii politicieni sau oameni de afaceri care pot, dar nu fac. Un popor mancurtizat și umilit este mai ușor de condus decât un popor care știe ce vrea și unde vrea să meargă. Nu mai avem mult până la finele Caravanei Unirii, însă putem spune că am scris istorie. Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau și ne mulțumeau că ne dedicăm vara unui scop atât de frumos – Unirea. Am întâlnit și oameni sceptici, oameni dezinformați, care afirmau că România e mai săracă decât noi sau că românii ne vor asupri. E consecința propagandei rusești, care a manipulat cetățenii. De aceea, rolul nostru e să combatem toate aceste minciuni și să unim cele două maluri de Prut”, a precizat Vlad Bilețchi, președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România. Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești.

Sergiu Țurcanu

Comentarii