Gazoductul ce vine din România va trece și prin raionul Strășeni: Exproprieri de terenuri în mai multe localități

1030
Foto: unimedia.info

Mai mulți proprietari de terenuri din localitățile Sireți, Roșcani, Negrești, Căpriana, Vorniceni, Bucovăț și comunele Rădeni, Ghelăuza, Pănășești din raionul Strășeni vor fi expropriați pe cauză de utilitate publică. Acest lucru se va întâmpla pentru a face posibilă construirea gazoductului Ungheni-Chișinău.

Parlamentul a votat ieri în lectură finală Legea privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze pe direcția Ungheni-Chișinău. Procedura de expropriere va fi executată în conformitate cu Legea exproprierii pentru cauză de utilitate publică, anunță Agora.md.

Potrivit premierului Pavel Filip, Republica Moldova va face tot posibilul ca dezvoltarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău să fie realizată până la finele anului 2018: „În scurt timp vom avea proiectul și vom începe construcția propriu-zisă”, declara premierul la finele lunii martie 2017.

Gazoductul Ungheni-Chișinău este o continuare a conductei Iași-Ungheni care interconectează rețelele de gaz din România și Republica Moldova. Amintim că în luna octombrie 2016, Guvernul României a decis să acorde Republicii Moldova o finanțare nerambursabilă de 550 de mii de euro pentru elaborarea proiectului tehnic al gazoductului Ungheni-Chişinău.

 

Comentarii