(Video) Festivalul „Pacea prin zâmbetele copiilor” s-a desfășurat la Pănășești

1351

Duminică 28 mai, pe terenul din comuna Pănășești s-a desfășurat cea de-a treia ediție a festivalului „Pacea prin zâmbetele copiilor”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul local al tinerilor din comună în colaborare cu primăria din localitate.
„M-am născut pe timpul când omul a zburat pentru prima dată în cosmos, iar atunci toți visam să devenim cosmonauți. Acum sunt alte visuri și alte tendințe” ne-a declarat primarul comunei Pănășești, Valeriu Bujoreanu. Copii au avut posibilitatea de a modela diverse obiecte din plastilină, de a confecționa coronițe din flori și origami, de a participa la ateliere de master-class, sesiuni foto, desene pe față (body art), puzzle-uri, și alte cadouri și surprize pregătite de organizatori. Startul festivalului a început cu un FlashMob, urmat de recitaluri de poezie și dansurile formațiilor de dansatori de la Strășeni, și de la Centrul ARTICO de la Chișinău. Cei mai ageri și isteți copii au participat la concursurile „Cel mai bun țintaș” și „Cel mai ager”.
Sărbătoarea a adus bucurie pe chipul fiecărui copil. Nu au lipsit clovnii, zânele din povești, zâmbetele, distracția și buna dispoziție. Consiliul de Tineret Pănășești a fost fondat la 3 mai 2014, implementând în localitate numeroase activități de salubrizare, serate, campanii Pascale și campanii de iarnă.

Sergiu Țurcanu

Comentarii