O nouă înfrățire pentru mun. Strășeni – Oeiras, Portugalia

1073

O nouă înfrățire pentru municipiul Strășeni. Ieri, 29 mai, în cadrul unei ceremonii festive la Primăria municipiului Strășeni, a fost semnat un PROTOCOL DE ÎNFRĂȚIRE a acestuia cu municipiul Oeiras din Portugalia.

Această cooperare, în scopul dezvoltării comunității, include diferite tipuri de acțiuni pe domeniile: economie, cultură, formarea nivelului profesional, gestionarea şi protecția mediului, sport, administrația publică locală, gestionarea patrimoniului, reabilitarea infrastructurii, urbanism şi altele, anunță Primăria Strășeni pe pagina de facebook.

Acest parteneriat se datorează în cea mai mare măsură ambasadorului Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, domnului Valeriu Ostafii, familiei Croitoru, băștinași din municipiul Strășeni, stabiliți cu traiul în Potugalia, fiind cei care au lansat ideea înfrățirii între localităţi.


Municipiul Oeiras este localitatea din Portugalia, cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, unde sunt concentrate companii cu cele mai inovatoare tehnologii din Europa.

Comentarii