(Video) Lansarea proiectului „Supravegherea de vecinătate” în comuna Ghelăuza.

2041

Miercuri 15 februarie, în incinta Primăriei comunei Ghelăuza, raionul Strășeni, a fost implementat proiectul ,,Supraveghere de vecinătate” .

În vederea sporirii climatului de siguranță a cetățenilor în localitate, Comisarul Comisariatului de poliție r-nul Strășeni, în colaborare cu Administrația Publică Locală au semnat 8 acorduri de constituire a Sectoarelor de Supraveghere de Vecinătate, ce vor activa în comună. Totodată, proiectul se bazează pe implementarea activităților ce țin de practicile în domeniul asigurării securității comunitare.
La eveniment au fost prezenți primarul localității, liderii și membrii de sectoare, polițista de sector, reprezentanți ai Direcției generale securitate publică a IGP Strășeni .

Scopul proiectului „Supraveghere de Vecinătate” îl constituie crearea unei comunități mai sigure prin combaterea şi prevenirea infracțiunilor. Astfel de proiecte contribuie la promovarea unui parteneriat mai strâns dintre Poliţie şi cetăţeni, permit cunoașterea mai detaliată a problemelor cu care se confruntă comunitatea şi nu în ultimul rând la soluționarea acestora.

De la lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” şi până în prezent, pe teritoriul ţării, au fost implementate şi funcționează cu succes peste 190 de sectoare în 85 de localități din ţară. Amintim că pe 27 ianuarie curent și în comuna Micăuți a fost lansat acest proiect.

Sergiu Țurcanu

Comentarii