Un strășenean a fost ales președinte al S.A. „MoldovaGaz”

2349
Foto: moldpres.md

Strășeneanul Vasile Botnari, actualul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a fost ales astăzi, 9 februarie, președinte al S.A. „MoldovaGaz”.

Botnari a fost ales în funcție cu votul unanim al Consiliului de observatori ai SA „Moldovagaz”, împreună cu acesta fiind numiți în funcție și noii vicepreședinți – Liudmila Korobanova, Nicolai Vasiliev și Iacov Cazacu.

Numirea lui Vasile Botnari în funcţia de director la Moldovagaz a fost anticipată de către liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. El afirma că Igor Dodon a devenit multimilionar în urma acestei tranzacţii pe care ar fi avut-o cu Vlad Plahotniuc, scrie adevarul.ro.

Pe data de 3 februarie, într-o postare video pe Facebook, Mocanu declara următoarele: „Săptămâna viitoare, la data de 9 februarie, preşedintele Gazprom, Alexei Miller, îl va numi în funcţie de director general al întreprinderii mixte moldo-ruse Moldovagaz pe Vasile Botnari. Cel care a fost ministrul Transporturilor, cel care este mâna dreaptă a lui Plahotniuc şi cel care-i îndeplinește lui Plahotniuc orice vis de acaparare a Republicii Moldova”.

Vasile Botnari s-a născut la 22 iulie 1975 în or. Strășeni. Până a fi Ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a deținut funcția de Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, iar anterior a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Comentarii