(Video) Lebedele au revenit pe lacul Ghidighici

1745

Un stol de lebede au fost zărite zilele trecute pe lacul de acumulare Ghidighici, pentru prima dată în ultimii ani. Acestea au fost filmate cu o dronă în timp ce se aflau pe o suprafață neînghețată a lacului.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, ministrul mediului, pe parcursul anului trecut, au fost realizate câteva lucrări esențiale pentru crearea condițiilor favorabile repopulării și dinamizării activității faunei în ecosistemul acvatic al bazinului lacului Ghidighici.

Astfel, în rezultatul lucrărilor de demolare a digului din lunca bazinului acvatic Ghidighici pentru readucerea r. Bâc în cursul lui natural, oglinda lacului de acumulare s-a extins pe o suprafaţa considerabilă — 30 ha. Drept urmare, ecosistemul acvatic s-a îmbunătățit, iar zona respectivă a devenit asemeni unei rezervații naturale, unde s-au adăpostit mai multe păsări sălbatice, anunță ministrul într-o postare pe facebook.

Având în vedere temperaturile scăzute, ninsorile şi gerul prognozat, angajații Agenția „Apele Moldovei” monitorizează evoluția acestui stol de lebede, asigurându-le zilnic cu hrana necesară, în strictă conformitate cu recomandările Institutului de Zoologie al Academia de Științe a Moldovei.

Comentarii