Simion Grișciuc revine în Parlament după retragerea mandatului lui Vlad Filat

1402

Consilierul raional, Simion Grișciuc, va deveni deputat în Parlamentul Republicii Moldova după ce joi, 15 decembrie, lui Vlad Filat i s-a retras mandatul. Asta după ce Loretta Handrabura, aflată cu o poziție mai sus în lista electorală, a refuzat această funcție.

Grișciuc a declarat pentru deschide.md că va merge în Parlament și se va alătura foștilor săi colegi, care astăzi fac parte din majoritatea parlamentară. În prezent, pe lângă funcția de consilier raional, Simion Grișciuc este și directorul „Tutun CTC”.

„Am vorbit cu familia, am analizat şi eu la rece situaţia creată şi am decis să revin în Parlament. Decizia nu a fost deloc uşoară pentru că m-am ataşat de colectivul de la Tutun CTC, dar soarta întreprinderii rămâne neclară în condițiile în care ea se află pe lista de privatizare. Fiind în Parlament, voi depune toate eforturile pentru a păstra Tutun CTC în proprietatea statului sau, cel puţin, pentru a modifica legile neprietenoase acestei întreprinderi”, a declarat Simion Grişciuc.

Menționăm că în luna august a acestui an, Grișciuc împreună cu Organizația Teritorială Strășeni a PLDM, au scris o declarație prin care anunțau că părăsesc partidul și aderă la Partidul Popular European din Moldova. Anterior acesta a mai ocupat funcția de deputat în legislatura trecută. Simion Grișciuc s-a născut în 1977 și este originar din s. Micăuți, raionul Strășeni.

Comentarii