(Foto) Lozova a găzduit Adunarea Generală a Euroregiunii Siret–Prut–Nistru

684

Satul Lozova a găzduit săptămâna trecută Forumul președinților și Adunarea Generală a Asociației „Euroregiunea Siret–Prut–Nistru”, gazda evenimentului fiind raionul Strășeni.

Adunarea Generală a întrunit membrii euroregiunii – reprezentanţi ai unităţilor administrative ale Republicii Moldova şi a trei Consilii Judeţene din România (Iași, Vaslui și Prahova). Președintele raionului Strășeni, Mihail Popa a deschis lucrările ședinței, pe ordinea de zi a căreia au fost incluse 13 întrebări. Cele mai importante fiind cele cu privire la adoptarea hotărârii privind acordarea calității de membru al raioanelor Briceni, Dondușeni și Edineț, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al asociației pentru anul 2017, hotărârea cu privire la modificarea Protocolului și Statutului Euroregiunii și calendarul activităților pentru 2017, se anunță într-un comunicat al Consiliului Raional Strășeni.

Asociația ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” reunește 25 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova și 3 județe din România, fiind constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Activitățile și proiectele asociației acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură, în concordanță cu strategiile de dezvoltare ale administrațiilor locale.

Comentarii