(Doc) „Fabrica de Vin Cojușna”, din nou în vânzare

3045
foto: travel.md

Fabrica de Vin Cojușna este scoasă din nou la vânzare prin licitație cu „strigare”. Lichidatorul „Alsvit-Vin”SRL în procedura de faliment”, anunţă pentru data de 21 noiembrie, ora 14:00,  pe adresa:  r-nul Strașeni, s. Cojușna, str. Lomtadze, 4, desfăşurarea licitaţiei privind comercializarea fabricii dar și a altor bunuri lăsate gaj la Banca de Economii, aflată în proces de lichidare.

Astfel vinuri de colecţie în sticle (1978-1997), vinurile ordinare, construcţiile cu destinaţie industrială şi de producere cu suprafaţa totală 30,876.10 m,p. și dreptul de folosinţă asupra terenului aferent imobilului cu suprafaţa totală de 7.2103 ha, utilajele şi mijloacele fixe aferente fabricii de vin, sunt scoase la comercializare la prețul de 56,787,000.00 lei.
Pe lângă aceste bunuri, Banca de Economii anunță și comercializarea construcției nefinisate amplasată pe „Stadionului nou” din Cojușna și a unei construcții din apropiere. Licitația bunurilor pornesc de la suma de 1,423 mii lei și respectiv 57 mii de lei.

Menționăm că Fabrica de Vin din Cojușna este cel mai prețios lot scos la licitație de către Banca de Economii. Anticoruptie.md anunță că în anul 2008, pe când Zinaida Greceanîi era încă ministru al Finanțelor, Fabrica de Vin din Cojușna, în consiliul de directori al căreia se afla soțul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro și 500 de mii de dolari. În 2010 fabrica a intrat în faliment. Iar un an mai târziu, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Firma „Alsvit-print” oficial era fondată de o companie off-shore, „Handows Trading”. Există însă documente oficiale care demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi.

 

Fabrica de Vin Cojușna Licitație on Scribd

Comentarii