(Foto, video) Mihai Ghimpu la întâlnire cu alegătorii din Saca, Strășeni

1453

Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a avut zilele trecute o întâlnire cu locuitorii satului  Saca din raionul Strășeni.
Alături de Ghimpu, la întrunire au participat și parlamentarul liberal, Lilian Carp, împreună cu primarul localității gazdă, Nicoleta Malai.

În deschiderea acțiunii, primarul localității a vorbit sătenilor despre realizările primăriei în sat, și a accentuat necesitatea uniri cu România, amintind de ajutorul în valoare de 785000 de lei pentru renovarea grădiniței, acordat de Guvernul Român.

În cadrul întrunirilor, oamenii au adresat întrebări legate de beneficiile pe care le poate aduce Unirea Republicii Moldova cu România, despre diferențele în ceea ce privește nivelul de trai dintre cele două maluri ale Prutului, precum și și-au expus cele mai importante probleme pe care le întâmpină.

mihai-ghimpu-saca
„Stimați cetățeni, astăzi noi trebuie să ne unim eforturile pentru a contribui la menținerea cursului de dezvoltare pe care l-a adoptat Republica Moldova în ultimul timp. Este necesar să realizăm că soluția pentru bunăstarea țării este reunirea cu România, care, în afară că este o opțiune de reîntregire a unui neam, o reunire de sânge, ne oferă posibilitatea de a ne integra în mod rapid în Uniunea Europeană, care ne oferă protecția sub umbrela NATO, care ne oferă salarii, pensii, burse mai mari, autostrăzi, subvenții și multe altele”.

De asemenea, Mihai Ghimpu a prezentat, prin date, diferențele ce țin de nivelul de trai dintre cele două state: România și Rep. Moldova.
Urmăriți mai jos un reportaj video de la acțiune:


Sergiu Țurcanu – InfoStrășeni

Comentarii